Opgezette vlinders / vlinderkwekerijen

 
De Museumwinkel.com werkt mee aan het behoud van de vlinders en de jungle in verschillende landen. Als u een opgezette vlinder bij ons koopt, steunt u automatisch de lokale bevolking en het behoud van de natuur in veel landen. 
 
De opgezette vlinders  die wij aanbieden zijn namelijk afkomstig van kweekbedrijven in Zuid-Amerika, Afrika en Azië.  De vlinders zijn gekweekt in een beschermde omgeving en kunnen weer in het wild uitgezet worden. De lokale bevolking krijgt de gelegenheid om geld te verdienen op de kweekbedrijven, in plaats dat men er op uit gaat om vlinders in het wild te gaan vangen. Tevens wordt op deze manier de lokale economie gestimuleerd.
 
De oppervlakte van de kweekbedrijven beslaan een aantal voetvalvelden. De kweekbedrijven houden niet alleen de vlinderpopulatie in stand, maar helpen ook bij het beschermen van de regenwouden, planten, bloemen en bomen. Hier kunnen de vlinders hun natuurlijke levenscyclus doorlopen. Ze worden niet blootgesteld aan natuurlijke vijanden en kunnen zich veilig voortplanten. De vlinders worden ook niet gedood voor de verkoop. De meeste tropische vlinders hebben een levensspanne van ongeveer 1 tot 2 weken. Nadat ze zijn gestorven worden ze gedroogd en verkocht. Van de opbrengst wordt de kwekerij weer gefinancierd. 
 
Wij hebben vele vlinder kwekerijen bezocht, zoals ondere andere in Peru, Costa Rica, Suriname, Indonesië en Maleisië om er van verzekerd te zijn dat de vlinders waar wij mee werken op een verantwoorde manier verkregen zijn. 
 
Pilpintuwasi Butterfly Farm
 
Vanaf november 2012 sponsoren wij The Butterfly Pilpintuwasi Farm, een vlinderkwekerij in Peru. Deze kwekerij is de enige in Peru en draagt bij aan het behoud van de vlinderpopulatie en geeft rondleidingen om de kennis van het regenwoud en vlinders te vergroten.  Van de opbrengst van elke opgezette vlinder die u bij ons koopt, gaat een gedeelte terug naar deze kwekerij. U kunt zelf ook donateur worden van de kwekerij. Zij vangen ook andere dieren die in nood zijn op. 
 
 

 

opgezette vlinder in lijst opgezette vlinders in het interieur
opgezette vlinder te koop opgezette vlinders en dieren
opgezette vlinders te koop opgezette vlinders in lijst
opgezette vlinders in antiek glazen stolpen stolp met opgezette vlinders

 

©2017 de Museumwinkel.com